Doneaza cercetatorilor puterea de procesare a dispozitivelor Android cu aplicatia BOINC

25

Fara o experienta adecvata sau teste in prealabil este imposibil sa iti dai seama daca telefoanele scumpe, catalogate drept puternice sunt si necesare. Acelasi lucru se intampla, la scara larga, si cu placile video ai caror MHz erau platiti scump dar stateau mai mult parcati decat pe pista.

Aceasta se intampla datorita persoanelor care merg la tejghea si cer cel mai “tare” PC, tableta sau telefon fara sa realizeze ca nu vor utiliza niciodata dispozitivul la capacitatea sa maxima. Resursele neutilizate ale PC-urilor si-au gasit o intrebuintare cat se poate de nobila odata cu lansarea programului Folding@Home.

Pe masura ce dispozitivelor mobile le cresc numarul de nuclee si puterea de procesare, se ajunge la acelasi randament scazut inregistrat de PC-uri.

Pentru a evita risipa de siliciu, a fost lansata aplicatia BOINC, echivalenta a Folding@Home, pentru dispozitivele Android. Daca ai un quad-core pe care il folosesti doar pentru navigare pe net, poti face o fapta buna, zilnic, instaland aplicatia si punand caii putere ai dispozitivului tau la indemana cercetatorilor. Aplicatia ruleaza pe telefoane si tablete cu Android 2.3 sau mai nou si foloseste doar conexiunea WiFi pentru transferul de date.

Contribuie la gasirea unui tratament pentru SIDA sau la descoperirea unor noi astri instaland BOINC din GooglePlay.

Πηγή: ibm