Don Mattrick, Microsoft: Vom purta 10 senzori pe corp peste 10 ani

20

Principala investitie in tehnologie bazata pe senzori a Microsoft este controllerul Kinect, dar compania nu s-a aventurat, oficial, in investitii care presupun dispozitive de acest fel care se poarta pe corp. Totusi, Don Mattrick, presedintele diviziei Interactive Entertainment Business, responsabil cu consola video Xbox, estimeaza ca peste 10 ani persoanele care folosesc astazi dispozitive electronice avansate vor purta, in medie, 10 senzori pe corp.

“Credinta mea personala este ca peste 10 ani vom purta 10 senzori care vor colecta si aplica date la lucrurile care sunt valoroase pentru noi ca utilizatori”, a spus Mattrick, la evenimentul TechForum organizat de Microsoft.

Google va lansa in acest an celebrii sai ochelari inteligenti Google Glass, iar Nike dezvolta bratara FuelBand (foto). In aceste conditii, previziunea lui Mattrick nu pare rupta dintr-un scenariu SF.

Potrivit unor surse, Microsoft testeaza o bratara care masoara bataile inimii. Aceasta poate comunica cu consola video Xbox si cu computerele Windows pentru a transmite si stoca date legate de sanatatea inimii. Alte surse sutin ca gigantul din Redmond ia in calcul lansarea unor ochelari Kinect (Project Fortaleza) capabili sa augmenteze realitatea pentru versiunea viitoare a consolei Kinect.