Domenii de internet .uk, mai scurte si mai simple, incepand cu 2014

31

Pentru cei care nu credeau ca terminatia domeniilor de internet din Marea Britanie nu poate deveni mai scurta, in curand se va intampla acest lucru. Autoritatea britanica ce se ocupa cu administrarea domeniilor de internet a facut un anunt potrivit caruia, incepand cu 2014, se vor lansa domenii cu terminatia .uk.

 

Adoptarea rapida a acestei schimbari este incurajata. Totusi, cele 10 milioane de entitati care detin domenii de internet .co.uk sau org.uk nu ar trebui sa intre in panica. Va exista o marja de timp de cinci ani, timp in care toti utilizatorii care au domenii de internet care se termina .co.uk sau .org.uk vor trebui sa le schimbe cu cele cu terminatia simpla .uk.

 

Acest anunt vine la mai putin de o saptamana dupa ce ICANN (autoritatea care se ocupa de domenii de internet la nivel global) a permis Londrei sa ofere “companiilor, organizatiilor si indivizilor” domenii de internet cu terminatia .london.

 

Deocamdata, nu s-a precizat o data exacta pentru lansarea domeniilor .uk, ci s-a precizat doar anul 2014. Ceva sigur se va stabili, probabil, undeva in februarie 2014.

 

Πηγή: Engadget