Doar cativa producatori au anuntat telefoanele care vor primi Android 5.0 Lollipop

15

Google a prezentat in urma cu o saptamana noul Android Lollipop si a publicat astazi SDK-ul cu ajutorul caruia programatorii vor aglomera lista de aplicatii pentru Android 5.0.

Cu toate ca majoritatea celor care au optat pentru un dispozitiv cu Android, isi doresc sa-l vada in actiune, Lollipop nu este pentru toata lumea. Asa cum ne-am obisnuit, el va ajunge mai intai pe telefoanele si tabletele Nexus, apoi pe flagship-urile recent lansate, iar daca aveti un telefon mai vechi de 2 ani doar CyanogenMod va mai poate aduce in rand cu lumea.

 

google_logo
Nexus 4, 5, 7, 10 si telefoanele Google Play edition vor primi Android Lollipop peste cateva saptamani.

 

htc-logo-1
Potrivit companiei, toata familia One va fi actualizata cu Android 5.0 intr-un interval de 90 de zile de la primirea sistemului de operare de la Google. Primele actualizate vor fi HTC One M8 si M7 candva prin ianuarie 2015. Potrivit unor informatii neoficiale, One Mini 2 si Desire 816 vor fi actualizate in martie/aprilie 2015 in timp ce One Max, One Mini si Buttrefly S vor rula Android 5.0 din martie/mai 2015.

 

 

samsung-logo
Coreenii nu se grabesc sa anunte trecerea la Andoid 5.0. Potrivit legii flagship-urilor noi, Galaxy Note 4, Galaxy S5 si Galaxy Alpha sunt asteptate primele in cercul Lollipop si vor fi probabil urmate de Galaxy S4, Galaxy S5 Mini si Galaxy S4 Mini. Telefoanele Samsung mai vechi si cele cu preturi moderate probabil nu vor vedea vreodata Android 5.0 oficial. Singurele tablete carora Samsung le va da Lollipop vor fi probabil Note Pro, Tab S si Galaxy Note 10.1 (2014).

 

sony-logo
Sony are vesti bune pentru toti cei care au in buzunar sau rucsac un dispozitiv Xperia Z. Toata aceasta gama va fi actualizata cu Android 5.0 Lollipop, iar lista completa este: Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact si Xperia Z3 Tablet Compact.

 

 

lg_electronics_logo_2486
Potrivit unui reprezentant al companiei, LG nu poate declara in acest moment daca LG G3 va primi Android 5.0. Cum toate flagship-urile companiei au primit ultimele versiuni Android in interval de patru luni de la lansarea acestora, telefoanele care se califica pentru Lollipop ar fi LG G3, LG G2, LG G3 Mini, LG G2 Mini si LG G3 Beat.

 

 

Motorola-framed-Logo
Americanii de sub umbrela chinezeasca Lenovo au anuntat oficial dispozitivele care vor primi update-ul Android 5.0. Acestea sunt: prima si a doua generatie de Moto X, Moto G, Moto G 4G, Moto E, Droid Ultra, Droid Maxx si Droid Mini. Data la care va fi demarat update-ul nu a fost anuntata.

 

oneplus-logo-big
Singurul telefon al companiei, OnePlus One, va primi acadeaua Google in termen de trei luni de la primirea versiunii finale de Android 5.0.

 

Πηγή: techradar