DJI a prezentat versiunea Pro a dronei Phantom 4 – Poate atinge viteze de până la 70 km/h

82

După ce a actualizat gama de drone Inspire, cei de la DJI, una dintre cele mai bune companii din domeniul dronelor, au prezentat şi o versiune îmbunătăţită a dronei Phantom 4, o versiune Pro. Noul model vine cu câteva îmbunătăţiri interesante, cu o viteză de top suprinzătoare, dar şi cu un preţ destul de piperat.

 

Noua dronă Phantom 4 Pro a primit la fel ca şi Inspire 2, un nou sistem de evitare a obstacolelor, bazat pe detectori care pulsează lumină infraroşie (deci care nu va fi observată de ochiul uman) în mediul înconjurător pentru a detecta eventualele obstacole, dar şi cu ajutorul unui sistem de mapare 3D care are senzori distribuiţi în partea de faţă, spate pe partea inferioară a dronei.

 

DJI promite că Phantom 4 Pro va atinge o viteză de 70 de kilometri la oră, o viteză ridicată pentru dronele de tip quadcopter. De menţionat că această viteză o poate atinge atunci când este în modul sport, mod de operare în care sistemul automat de evitare a obstacolelor nu va funcţiona.

 

Din păcate, drona nu face mari progrese la capitolul autonomie de zbor. Circa 30 de minute este tot ce poate oferi Phantom 4 Pro. Atât timp cât nu se vor găsi baterii mai uşoare, producătorii de drone nu vor putea schimba prea multe lucruri în acest compartiment.

 

Printre altele, drona va veni cu un sistem ActiveTracking prin care drona va putea fi setată să urmărească utilizatorul de exemplu, fără ca acesta să fie nevoit să o controleze. De asemenea vine cu GPS încorporat și cameră cu senzor de 20 MP, capabilă să înregistreze clipuri video la calitate 4K, la 60 fps.

 

Evident, că aceste îmbunătăţiri aveau să coste, aşa că drona va costa 1.500 de dolari.

 

Πηγή: techcrunch