Divizia Life Sciences a Google va dezvolta un glucometru miniatural

25

O intepatura zilnica in deget este un ritual cotidian pentru 10% dintre americani. Potrivit Centrului de Control si Preventie din aceasta tara, 29.1 milioane de cetateni ai Statelor Unite sufera de diabet. In cele mai multe cazuri, asta inseamna medicatie de lunga durata si schimbari in stilul de viata al pacientului, in functie de valoarea glicemiei. Tocmai de aceea, Dexcom s-a aliat cu divizia Google Life Sciences si vor dezvolta un glucometru miniatural care va monitoriza permanent nivelul zaharului din sange.

 

Acest sistem de monitorizare continua a glicemiei (n.r. – continuous glucose monitoring – CGM) pe care deja Dexcom il are dezvoltat va fi incorporat in dispozitive miniaturale. CGM, care poate fi folosit in cazul diabetului de tip 1 si de tip 2, este, de fapt, un senzor care va fi introdus sub pielea pacientului si care va transmite date pe un ecran din cinci in cinci minute. Astfel, intr-o zi vor exista aproximativ 288 de livrari de date, iar pacientul va fi mereu la curent cu valoarea glicemiei si isi va putea adapta activitatile. Colaborarea dintre Dexcom si Google are drept scop principal scaderea costurilor pe care le presupune producerea senzorului.

 

La finalul proiectului compania se asteapta sa fie dezvoltat un senzor accesibil din punct de vedere financiar, care va putea oferi utilizatorilor date exacte stocate in spatii de tip cloud. Cel mai probabil, dezvoltarea noii inventii va dura aproximativ doi ani.

 

Πηγή: Engadget