Distincție obținută de Intracom Telecom la Best City Awards

33

Intracom Telecom, un furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, a carui subsidiara in Romania este INTRAROM, a anunțat astăzi că a primit Premiul Gold la categoria “Iluminare Inteligentă” la Best City Awards 2016, organizate de Boussias Communications, pentru implementarea unui proiect pilot “Smart City” în Municipalitatea Ilioupoli din Attica, Grecia. 

 

Intracom Telecom a dezvoltat si integrat o soluție inovativă, avand la baza produsul dezvoltat de partenerul ICEGateway, ideală pentru municipalități și orașe care împărtășesc viziunea unei “Societăți Conectate Inteligent” și doresc ca infrastructura lor să interacționeze cu publicul. Soluția permite autorităților locale să păstreze controlul absolut asupra infrastructurii și să monitorizeze în timp real, calitatea serviciilor oferite.

 

Platforma IoT (Internet of Things) a fost instalată într-un spațiu prestabilit în municipalitatea Ilioupolis din Attica, cu scopul de a reduce cheltuielile operaționale și de a oferi servicii inovative ”inteligente” cetățenilor.

 

Mai exact, proiectul a inclus:

  • Înlocuirea iluminării stradale cu sisteme de iluminare LED, eficiente energetic și ”inteligente,” controlate la distanță prin Internet de către municipalitate. 
  • Instalarea senzorilor ultrasonici Bluetooth care detectează mișcarea oamenilor și vehiculelor pentru a genera date privind traficul (Fluxul Traficului), contorizarea pietonilor/ obiectelor și realizarea de acțiuni de crestere si scadere a intensitatii luminoase atunci când dispozitivele Bluetooth înregistrate sunt în raza de acțiune.
  • Verificarea  zonelor de parcare pentru a evidentia gradul de ocupare (Nivelul de Ocupare a Parcării).
  • Crearea unor  puncte de acces digitale Wireless (Ghișee Digitale de Informații- Informații din Mers) pe stâlpii selecționați pentru a oferi servicii de marketing digital, precum promoții, discount-uri speciale si informatii turistice. 
  • Crearea de puncte de acces wireless WiFi (de tip hot spot) pe stâlpii selecționați pentru a oferi acces gratuit prin Wi-Fi publicului (Wi-Fi Public) fără a utiliza dispozitive externe.

 

Dl. Nikolaos Velentzas, Directorul General Adjunct al Diviziei de Servicii a Intracom Telecom, a declarat: “Recunoscând nevoia pentru rețele rapide și sigure care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții, investim în cele mai noi tendințe tehnologice și mai exact în dezvoltarea soluțiilor de tip ”Smart City”. Acest premiu este dovada capacității noastre de a răspunde provocărilor unui oraș inteligent oferind excelență clienților noștri care pot furniza servicii inovative și diferențiate cetățenilor.”