Dispozitivele mobile totalizeaza mai mult de un sfert din traficul pe internet

23

In luna mai a anului trecut, doar 10% dintre utilizatorii de internet il accesau de pe dispozitivele lor mobile. Totusi, potrivit celui mai recent raport al unei firme de specialitate, acest procent a urcat abrupt, iar in trimestrul trei al lui 2013 28% dintre utilizatorii de internet folosesc dispozitivele mobile pentru a-l accesa.

 

Noile statistici demonstreaza o crestere de 67 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. Unul dintre oficialii companiei care este autoarea studiului a explicat ca “pe langa preferintele (n.r – pentru anumite branduri), cota de trafic de internet care provine de la dispozitivele mobile este in continua crestere”. Desigur, si aparitia unor noi dispozitive ca noi modele de iPhone si noi modele de tablete Android au contribuit la cresterea semnificativa a traficului de pe gadget-urile mobile in ultimul an. Totusi, in acest ultim trimestru, traficul provenit de pe iPad si tablete Android a avut o mica scadere.

 

Chiar si asa, per ansamblu, dispozitivele iOS conduc clasamentul, cu 47% din traficul de internet mobil provenind de la aceste dispozitive. Si Android continua sa castige teren, iar in prezent totalizeaza 44.4 procente din traficul de internet de pe dispozitive mobile.

Iata si un grafic care ilustreaza statistica despre care s-a vorbit mai sus:

 

mobile-traffic-walker-sands