Disney duc touchscreen-urile la un alt nivel, efectul 3D la atingere

28

Cercetatorii de la Disney propun o tehnologie care iti pacaleste receptorii tactili, o dimensiune 3D a touch screen-urilor. Creierul nostru percepe efectul 3D al imaginii prin informatia pe care o primeste prin piele si astfel poate sa fie pacalit ca atinge denivelarile unui obiect cand, de fapt, atinge doar suprafata plana a ecranului.

Cu ajutorul impulsurilor electrice vei putea sa atingi virtual o pisica, fructele din piata inainte sa le cumperi, fara sa mai uite vanzatoarea urat la tine, o meduza sau un gandac urat pe care nu l-ai atinge niciodata in mod direct. Algoritmul creaza o senzatie tactila realista, fiind posibil sa simti orice element al obiectului care ii reda textura.

Indrepti tableta sau orice alt device cu ecran plat catre obiectul pe care vrei sa-l atingi si vei putea sa-i simti textura. Cele mai importante schimbari ar putea sa se produca in randul nevazatorilor, oamenilor cu fobii sau fanilor porno, in ultim caz. Pentru senzatii tari, ar fi interesant sa folosesti algoritmul in momentul in care Samara, din filmul horror The Ring, iese din ecranul televizorului.

Algoritmul a fost prezentat in Scotia si urmareste sa creeze noi aplicatii pentru touchscreen-uri tocmai prin dezvoltarea informatiei tactile, in defavoarea celei strict vizuale.