Directorul Ashley Madison a demisionat ca urmare a scandalului de hacking

32

Noel Biderman, directorul Avid Life Media, compania din spatele celebrului site de dating Ashley Madison, a demisionat. Biderman a declarat, intr-o pozitie publica, faptul ca demisia este in interesul companiei si vine dupa ce un grup de hackeri a atacat site-ul de dating si a publicat informatiile utilizatorilor pe internet.

 

Analizarea datelor publicate pe internet a dezvaluit ca insusi Noel Biderman avea o aventura extra-conjugala si a ridicat o serie de intrebari cu privire la bunele practici ale site-ului Ashley Madison. In plus, recent, s-a constatat si faptul ca o mare parte dintre femeile cu care barbatii vorbeau pe internet erau, de fapt, entitati de tip bots. Asta inseamna ca Ashley Madison se folosea de inteligenta artificiala pentru a extrage bani de la utilizatori, chiar daca site-ul promova faptul ca partenerii de conversatie sunt intotdeauna reali.

 

Cei de la Avid Life Media au declarat ca vor continua sa colaboreze strans cu atoritatile pentru a incerca prinderea infractorilor care au organizat atacul cibernetic. Deocamdata, locul lui Biderman a fost luat temporar de senior managerul Avid Life Media, pana la alegerea oficala a unui nou director.

 

Πηγή: Engadget