Din 5 septembrie vom putea gasi si aplicatii pe Steam

32

 

Primele indicii privind extinderea platformei dincolo de lumea jocurilor au iesit la iveala acum o luna, cand aplicatia Steam pentru platforma Android a afisat, pentru cateva ore, zece noi categorii de produse. Evident goale la acea data, aceste categorii acopereau domenii precum modelare si grafica 3D, productie audio, editare foto, finante, utilitare si altele.

 

Conform declaratiilor facute de oficialul Valve, 40 de milioane dintre utilizatori si-au exprimat dorinta de a vedea in cadrul ofertei Steam si alte produse software, nu doar jocuri. Dupa Steam Greenlight, initiativa care permite deja utilizatorilor sa nominalizeze jocurile pe care ar dori sa le vada pe Steam si sa permita companiei Valve sa stabileasca legaturi cu cei mai interesanti dezvoltatori, lansarea aplicatiilor software este cea de-a doua schimbare majora operata in cadrul serviciului in aceasta vara.

 

Dezvoltatorii software care vor apela la distributia digitala a produselor proprii vor beneficia de suportul SteamWorks folosit de jocuri, acesta oferind o instalare simplificata, actualizare automata si sincronizarea cloud a datelor. Cererile pentru admiterea aplicatiilor in cadrul serviciului se va face tot prin intermediul Greenlight.

 

Valve Software intra astfel in concurenta directa cu Apple si Google, ale caror magazine pentru aplicatii au fost deja deschise, si Microsoft, al carui Windows Store va deveni activ odata cu lansarea din octombrie a sistemului de operare Windows 8, avand insa si avantajul unei popularitati foarte mari si a unei experiente de sapte ani in domeniul distributiei digitale de continut.

 

Sursa: orange.ro