Deutsche Telekom: Profitul operational in Romania este de 78 de milioane de euro

17

Compania Deutsche Telekom a obtinut, in trimestrul al treilea, un profit operational (EBITDA) peste asteptari: 78 de milioane de euro, in crestere cu 8,3%. Divizia europeana a Deutsche Telekom a obtinut un profit operational de 1,33 miliarde de euro, fata de o estimare de 1,26 mld. de euro si venituri totale de 3,6 mld. de euro, conform datelor Bloomberg.

Gigantul german este prezent in Romania prin intermediul grupului elen OTE, care controleaza doua dintre marile companii de pe piata telefoniei mobile, Cosmote si Romtelecom.

La sfarsitul lunii septembrie, Romtelecom avea 2.443 de milioane de utilizatori ai telefoniei fixa (in scadere cu 3,2%) si 1.114 milioane de clienti pentru serviciile de internet fix (in crestere cu aproape 6%).

Pe telefonie fixa, contextual economic dificil din Grecia si Romania a provocat o scadere a numarului de clienti pentru serviciile de telefonie fixa”, declara Deusche Telecom. Germanii afirma ca Romania si Grecia au obtinut cele mai mari cresteri absolute ale numarului de clienti, in special pentru serviciile furnizate prin tehnologia DSL (prin linii de cupru).

In ceea ce priveste Cosmote, acestia au inchis T3 cu 6,470 milioane de clienti, in scadere cu 1,1%.

Grupul OTE va anunta, vineri, rezultatele financiare si va oferi detalii despre evolutiile din Romania. Operatiunile din Romania sunt conduse de Stefanos Theocharopoulus. El este CEO  al Cosmote, iar din iulie 2011 este si al Romtelecom.

Sursa: ZF