Deutsche Telekom isi prioritizeaza investitiile spre serviciile de internet si TV din Romania

19

Claudia Nemat, cea care a preluat in octombrie 2011 conducerea operatiunilor Deutsche Telekom din Europa, a oferit pentru prima oara un interviu unei publicatii romanesti. In cadrul interviului, Nemat a vorbit despre potentialul de crestere pe termen lung al Romaniei pe piata de servicii de internet si TV.

Deutsche Telekom este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din lume si controleaza prin intermediul grupului grecesc OTE pachetul majoritar de actiuni din Romtelecom si Cosmote.

Nemat a declarat ca Deutsche Telekom isi va mentine nivelul investitiilor, prioritizandu-le catre serviciile de date si TV. Necesitatea unei fuziuni intre Romtelecom si Cosmote a fost explicata de catre aceasta la nivelul ofertelor integrate si nevoii de aducere pe piata a unor servicii complementare de telefonie fixa si mobila, oferte de care ar beneficia utilizatorul final. Cererea de oferte complementare vine mai ales din partea clientiilor din zona de business.

Deutsche Telekom va face eforturi in directia integrarii operatiunilor Romtelecom si Cosmote si va discuta cu Guvernul României un calendar al fuziunii celor doua companii, conform declaratiilor Claudiei Nemat.

Sursa: ZF.ro