Deutsche Telekom achizitioneaza GTS Central Europe

19

Deutsche Telekom isi consolideaza pozitia pe segmentul B2B, prin achizitionarea GTS Central Europe (GTS), pentru suma totala de 546 milioane de euro.

 

Cu GTS, Deutsche Telekom isi extinde capacitatea de a oferi servicii de telecomunicatii pan-europene, precum si produse integrate in tarile in care are in prezent o infrastructura limitatade retea cu acces prin linii fixe.

 

Noi investim, contrar tendintelor. GTS este un element suplimentar pentru dezvoltarea pozitiei noastre pe piata operatorilor integrati, compusa din servicii de comunicatii mobile si fixe. Consolidarea pozitiei pe segmentul business este, de asemenea, un element central al strategiei noastre”, a spus Timotheus Höttges, Chief Financial Officer Deutsche Telekom.

 

Aceasta achizitie creste capacitatea noastra de a furniza servicii inovative de telecomunicatii pan-europene transfrontaliere. Subsidiarele noastre locale din Cehia si Polonia, ale caror operatiuni sunt centrate pe comunicatiile mobile, vor beneficia cel mai mult de infrastructura fixa adaugata. De aceea, GTS este o completare ideala a portofoliului nostru”, a comentat Claudia Nemat, membru in Boardul Deutsche Telekom pentru Europa si Tehnologie.

 

GTS este unul dintre furnizorii de top de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Europa Centrala si de Est. Compania are o infrastructura de retea si centre de date extinsa, precum si un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business. In 2012, GTS a obtinut venituri de 347 milioane de euro si o EBITDA pro-forma de 87 milioane de euro, excluzand activele slovace, care vor fi retinute de vanzatori, ca parte din tranzactie.

 

Deutsche Telekom cumpara GTS de la un consortiu de firme internationale de investitii, incluzand Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital si M/C Partners, care au dezvoltat activ compania in ultimii 6 ani. Clientii deja existenti si viitori ai GTS vor beneficia de suportul oferit de Deutsche Telekom, respectiv de reteaua extinsa la nivel european si global, de accesul la serviciile fixe si mobile, precum si de resursele sale financiare. Toti clientii vor beneficia de furnizarea neintrerupta a serviciilor.

 

Consideram ca Deutsche Telekom este cel mai bun partener pentru GTS si ne bucuram de beneficiile si oportunitatile astfel create pentru clientii si angajatii nostri”, a spus Danny Bottoms, CEO GTS.

 

Tranzactia este supusa aprobarilor autoritatilor de reglementare.

 

 

Despre Deutsche Telekom

 

Deutsche Telekom face parte din topul companiilor de telecomunicatii integrate la nivel mondial, cu 140 de milioane de clienti de servicii mobile, peste 31 de milioane de linii fixe si 17 milioane de conexiuni in banda larga (la 30 septembrie 2013). Grupul furnizeaza produse si servicii de telecomunicatii fixe, mobile, Internet, produse si servicii IPTV pentru utilizatori individuali si solutii IT&C pentru segmentul business si corporate. Deutsche Telekom este prezentin aproximativ 50 de tari si are peste 230.000 de angajati in intreaga lume. Grupul a generat venituri de 58,2 miliarde de euro in anul fiscal 2012 – peste jumatate din acestea in afara Germaniei (la 31 decembrie 2012).

 

 

Despre GTS

 

GTS este unul dintre furnizorii de top de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Europa Centrala si de Est. GTS detine si opereaza o retea extinsa de fibra optica si centre de date la nivelul intregii regiuni. In Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia, compania imbina acoperirea regionala cu retele locale de profunzime, pentru a livra o gama larga de servicii. De la servicii simple de voce si date la retele virtuale private complexe si servicii in cloud, GTS combina tehnologii de ultima generatie cu reteaua sa extinsa, pentru a oferi clientilor solutii de top. Cu un istoric operational de aproape 20 de ani in Europa Centrala si de Est, compania se angajeaza sa furnizeze excelenta in livrarea serviciilor si valoare celor peste 38.000 de clienti companii, operatori si din sectorul guvernamental. Pentru mai multe informatii, accesati http://www.gtsce.com/.