Detaliile colaborarii Microsoft-Nokia au fost dezvaluite de finlandezi

30

Se cunostea faptul ca Nokia primea niscaiva parale de la Microsoft pentru a folosi doar sistemul de operare Windows Phone pe smartphone-urile produse. Se mai zvonea si ca o parte din contributia Microsoft se intoarce la Redmond intr-o forma sau alta.

Iata ca Nokia face pubici termenii acordului, in ultimul raport financiar. Asadar, Microsoft s-a angajat sa le plateasca celor de la Nokia 1 Miliard de Dolari pe an pentru suportul oferit de finlandezi, acestia din urma transformand marca proprie, Nokia (Lumia), intr-un sinonim pentru Windows Phone. Treaba se complica atunci cand vine vorba de verzisorii care se intorc la americani. Nu exista un acord clar, prin care Nokia plateste o suma fixa Microsoft-ului pentru fiecare licenta Windows Phone. Contractul de rebate Microsoft-Nokia stipuleaza doar o suma minima, fixa si redevente a caror cuantum variaza (creste) in timp.

Pana acum balanta inclina in favoarea Nokia, acestia primind o suma mai mare decat cea pe care o platesc inapoi Microsoft-ului si vor continua sa iasa pe plus pe parcursul lui 2013. Nu este precizata durata acordului anuntat in Februarie 2011, dar sursa considera ca pana la finele contractului Nokia va ajunge sa le datoreze celor de la Microsoft in jur de 650 Milioane de Dolari.

Sursa: pocketnow.com