Design-ul Galaxy S8 iese la iveală, dar sunt și vești proaste

315

Circulă pe bloguri și prin publicațiile de specialitate un design-concept pentru Samsung Galaxy S8, fără butonul de Home și cu un display care acoperă toată partea frontală.

Arată foarte bine chiar și comparat cu Galaxy S7 Edge, iar așteptarea pentru noul vârf de gamă crește de la lună la lună. Însă avem și vești proaste: lansarea ar putea fi amânată pentru luna aprilie 2016, iar prețul Galaxy S8 ar putea fi mai mare.

Lansarea Galaxy S8 este crucială pentru Samsung, pentru că trebuie să explice publicului ce s-a întâmplat cu Note 7 și să dea asigurări că așa ceva nu se va mai repeta. Dacă totul merge bine, Samsung poate da anul viitor lovitura iar, iar o lansare reușită va stabiliza situația, după ce trimestrul trei 2016 a fost afectat de criză, iar pe trimestrul patru a lipsit tocmai vedeta vânzărilor, Note.

Timp de aproape trei ani, lansarea noul Samsung Galaxy S s-a făcut în februarie, la Mobile World Congress, la Barcelona. Dar se pare că vor amâna evenimentul – sau vor face doar o introducere la Barcelona, iar lansarea va fi în aprilie. Pînă la finalul anului sau poate în ianuarie, Samsung va publica raportul privind Note. Apoi zona de marketing și comunicare va asigura consumatorii din toată lumea că problema a fost rezolvată, cel puțin așa este planul. Probabil chiar vor testa intens Galaxy S8 să fie siguri că nu se repetă situația.

Zilele astea a fost publicat un raport Goldman Sachs care spune că valoarea Galaxy S8 va fi cu 15-20% peste cea a lui S7. Ei pleacă de la prețul componentelor folosite de sud-coreeni, care sunt mai scumpe la S8. Dacă au estimat corect, pentru că Samsung are o foarte mare putere de negociere și poate obține prețuri preferențiale de la furnizori.

Cam astea sunt noutățile despre Samsung Galaxy S8, mai vedem pe parcurs ce se întâmplă.