Dependenta de comunicare: tabletele si smartphone-urile ne adauga 2 ore la ziua de munca

8

Traim intr-o lume unde tehnologia nu ramane in urma niciodata. Permanent, simtim nevoia de comunicare si ajungem, astfel, dependenti de dispozitivele portabile, precum tabletele si smartphone-urile.

Potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, de catre retailerul de electronice Pixmania, aceste dispozitive mobile de comunicare ajung sa ne “manance” inca doua ore adaugate la restul orelor de munca zilnice.

Studiul a aratat ca englezii lucreaza, in medie, intre 9 si 10 ore pe zi, iar alte doua ore le pierd raspunzand la e-mailuri legate de job sau dand telefoane.

Ghadi Hobeika, director de marketing Pixmania, sustine ca dispozitivele mobile sunt de nepretuit, oferind beneficiul de a accesa milioane de aplicatii si, nu in ultimul rand, poti fi mereu in retelele de socializare.

Cu toate acestea, “exista si dezavantaje ale utilizarii telefoanelor. Multe companii se asteapta ca angajatii sa poata fi contactati telephonic 24 de ore din 24, iar smartphone-urile faciliteaza acest lucru”, a declarat Hobeika.

Aproximativ unul din zece britanici recunoaste faptul ca isi petrece cel putin trei ore pe zi, in  plus fata de programul de lucru, verificandu-si mailurile ce tin de serviciu. Peste 90% care lucreaza in office au fie un smartphone, fie tableta, fie laptop, care sa le permita ccesul la e-mailuri, iar o treime dintre acestia folosesc aceste servicii de peste 20 de ori pe zi.

Sursa: DailyMail