Dell anunta patru tablete Venue: doua cu Android si doua cu Windows 8.1

38

Dupa ce Dell a renuntat la piata smartphone-urilor anul trecut, s-a reorientat catre alte dispozitive mobile, tabletele . Astfel acum compania anunta lansarea a patru noi tablete, doua care ruleaza sistemul de operare Android si doua tablete care ruleaza sistemul de operare Windows  8.1.

Tabletele cu sistem de operare Windows 8.1 se numesc Venue  8 Pro si Venue 11 Pro si confirma, intr-un fel, parerea proasta pe care Dell o are despre sistemul de operarare Windows RT pe care a decis sa nu il ruleze pe aceste modele. Dell Venue 8 Pro incorporeaza un ecran de 8 inci care ofera o rezolutie de 1280 x 800 pixeli si vine cu doua variante de capacitate de stocare: 32 de GB sau 64 de GB (care poate fi extinsa cu ajutorul unui card microSD). In plus, acest model de tableta este alimentat de un procesor Bay Trail Atom si are o grosime de 9 milimetri, cantarind aproape 400 de grame. De asemenea, Venue 8 Pro ofera capacitati de conectare la reteaua mobila si se va vinde cu preturi incepand cu 300 de dolari.

Tableta Venue 11 Pro are performante ceva mai ridicate si vine cu diferite pachete de dotari. Astfel, poate fi alimentata de un procesor Atom sau de unul Core i3/i5 Haswell, are un display de 10.8 inci fullHD si 2 pana la 8 GB memorie RAM. Capacitatea de stocare incepe de la 32 de GB si ajunge pana la maxim 256 GB, iar dispozitivul are 10 milimetri grosime si cantareste 712 grame. Toate aceste optiuni cresc pretul tabletei, insa Venue 11 Pro se va vinde cu preturi incepand de la 500 de dolari.

Celelalte doua tablete pe care le lanseaza Dell, cele care ruleaza Android, se numesc Venue 8 si Venue 11 (se pare ca terminatia “Pro” desemneaza sistemul de operare Windows 8.1). Ambele tablete Android vor fi dotate cu ecrane care vor oferi o rezolutie de 1280 x 800 pixeli, vor fi alimentate de procesoare Clover Trail Plus Atom si vor beneficia de 2 GB memorie RAM. Dispozitivele vor rula sistemul de operare Android 4.2.2, dar Dell sustine ca acestea vor primi update catre Android 4.3 Kit Kat in perioada urmatoare.

Comenzile pentru Dell Venue 8 Pro si cele doua tablete Android vor putea incepe in aceasta luna, in timp ce Dell Venue Pro 11 va fi disponibila incepand cu luna noiembrie.

Πηγή: PocketNow