Deezer cumpara aplicatia de podcast Stitcher

28

Deezer a cumparat aplicatia de podcast Stitcher si va oferi utilizatorilor acces la 35.000 de emisiuni radio si podcast-uri. Deocamdata, versiunile iOS si Android ale Stitcher raman functionale, insa o publicatie de profil noteaza ca, in cele din urma, Deezer le va integra totul in serviciul sau central.

 

In prezent, Stitcher are aproximativ 1 milion de utilizatori activi lunar. Desigur, cifra nu este deloc mare daca o comparam cu cei 16 milioane de utilizatori activi lunari pe care ii are Deezer. Totusi, Stitcher va oferi celor de la Deezer continut valoros, inclusiv enimisiuni ca This American Life, emisiuni NPR sau BBC. Miscarea vine intr-un moment important, mai ales ca cei de la Deezer planuiesc sa intre pe piata americana. In Statele Unite, ei vor avea de infruntat un competitor puternic – Spotify.

 

Faptul ca a cumparat Stitcher permite Deezer sa isi atinga consumatorii intr-un nou mod. Serviciul Stitcher a fost deja integrat in aproximativ 50 de modele de masini, marci precum Ford, GM si BMW si este disponibil si in sisteme precum CarPlay sau Android Auto.

 

Deocamdata nu exista informatii cu privire la momentul in care utilizatorii Deezer vor putea incepe sa acceseze continut Stitcher, insa oricum ar fi achizitia este una importanta pentru industria de profil si permite Deezer sa fie mai pregatita pentru a ataca piata americana.

 

Πηγή: The Verge