De ce a scos RCS&RDS canalul Discovery din grila de programe

23

V-am informat, intr-un articol recent, ca unul dintre marii jucatori pe piata telecom, RCS&RDS,  a hotarat sa scoata canalele Discovery din grila platformei de satelit.

Compania tocmai a anuntat ca nu intentioneaza sa renunte la difuzarea canalelor documentare, ci doar sa le inlocuiasca pe unele dintre acestea. Motivul este simplu, operatorul nu vrea sa continue difuzarea canalelor Discovery, cu plata unor tarife de trei ori mai mari decat cele pentru alte canale similare.

Compania noastra nu poate fi de acord sa continue difuzarea canalelor Discovery, cu plata unor tarife de trei ori mai mari decat cele pentru alte canale similare, pentru toti abonatii sai, in conditiile in care cota medie de audienta a canalelor Discovery este de aproximativ 1%. Nu putem accepta principiul: 1% doresc si 100% platesc”, au declarat oficialii companiei intr-un comunicat.

Acestia au mai spus ca, deoarece tarifele Discovery au fost intotdeauna in dolari americani, iar abonamentele din Romania sunt platite in lei, sumele solicitate de grupul Discovery au crescut foarte mult de-a lungul anilor.

Astfel, echivalentul in lei al sumelor din 2012 este de doua ori mai mare decat al celor din 2008, adica o crestere cu 100% in 4 ani.

De  cealalta parte, cei de la Discovery spun ca nu au cerut niciodata cresterea tarifelor pentru distributia canalelor. RCS&RDS au eliminat, din grila de programe din Romania, Discovery World si Animal Planet din unele pachete, introducand totodata doua posturi proprii de documentare.

Aproximativ 11.000 de oameni, au protestat decizia operatorului de cablu, semnand petitia online “Vrem Discovery pe RCS&RDS”, in doar trei zile de la semnarea ei.

Operatorul de telecomunicatii RCS&RDS a mai avut un conflict, tot in acest an, cu Antena Group, cand nu a mai transmis posturile Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV si GSP TV, dupa ce grupul media Antena, detinatorul celor cinci canale enumerate, a retras acordurile de difuzare a acestora in reteaua Digi TV prin satelit.