Data de lansare a aplicatiei PlayStation pentru Android si iOS anuntata oficial

44

Aplicatia PlayStation pentru sistemele de operare Android si iOS va putea fi descarcata din magazinele online Google Play si App Store incepand cu data de 13 noiembrie 2013. Aplicatia va deveni disponibila, la aceasta data, pentru tarile din America de Nord. In Europa, aplicatia PlayStation ajunge pe data de 22 noiembrie, iar de pe data de 25 noiembrie va putea fi descarcata si in Africa.

Aplicatia PlayStation permite utilizatorilor sa isi acceseze profilurile si sa comunice cu alti utilizatori care folosesc aplicatia, dar si cu utilizatorii de console PS3, PS4 si PS Vita. Cei care folosesc aplicatia pot sa vada o lista de prieteni, sa trimita sau sa primeasca mesaje, sa raspunda la invitatiile de joc multiplayer, sa isi compare performantele si beneficiaza si de alte functii specifice retelelor sociale. Predefinit, aplicatia va trimite utilizatorului notificari cu privire la toate aceste interactiuni, astfel incat acesta va fi in permanenta conectat la ce se intampla.

Mai mult, aplicatia PlayStation permite cumpararea si descarcarea de jocuri pe consola PlayStation sau PlayStation Vita de oriunde din lume. In plus, utilizatorii isi pot folosi smartphone-ul ca ecran secundar atunci cand se joaca un joc pe consola, il pot folosi drept controller sau ca tastatura. Aceste facilitati sunt disponibile pentru orice joc care permite acest lucru.

Sony a prezentat prima data aceasta aplicatie luna trecuta la evenimentul Tokyo Game Show. Acolo, unul dintre oficiali a demonstrat cum aplicatia PlayStation poate fi folosita ca program pentru realitatea augmentata. Cu siguranta, acesta aplicatie are un potential foarte mare si ramane de vazut daca se va bucura de succes.

 

Πηγή: Slashgear