DailyRoads LIVE: video streaming in timp real pentru vehicule

27

 

Specialistii de la DailyRoads au dezvoltat un sistem de streaming video in timp real pentru automobile, care se bazeaza pe aplicatia Android de tip dashcam. Soferii vor putea folosi aplicatia la fel ca si inainte, iar cei care activeaza optiunea de streaming vor alimenta feed-ul cu continut video de la locul unde se afla prin intermediul sistemului, iar datele vor fi afisate anonim.

 

Orice utilizator va putea selecta un vehicul de pe harta se se va conecta efectiv la streamul video al soferului. Astfel, vor putea sa vada starea traficului in timp real din anumite zone. Optiunea de stream live a DailyRoads LIVE vrea sa vina in completarea aplicatiei dashcam numita DailyRoads Voyager. In starea actuala, Voyager nu foloseste decat soferului pentru ca ofera o inregistrare a drumului acestuia.

 

In momentul in care este stabilita o conexiune live stream in timp real prin DailyRoads LIVE, utilizatorul care vizualizeaza continutul este taxat cu 1 punct de credit/minut, iar soferul este recompensat cu jumatate de punct, in timp ce cealalta jumatate de punct va fi adaugata unui fond comun din care utilizatorii vor putea cumpara puncte de credit. Sistemul de recompense din aplicatie incurajeaza soferii sa tina aplicatia deschisa, dar pot seta permisiuni legate de ceilalti utilizatori care se pot conecta la stream-ul video.

 

Echipa din spatele aplicatiei isi propune ca pe viitor sa ofere astfel de solutii si pentru institutii sau guverne. Aici poate fi accesat un site unde exista un material demo interactiv cu DailyRoads LIVE: future.dailyroads.com. Iata si un material video care demonstreaza cum functioneaza LIVE:

 

 

Pentru atragerea fondurilor necesare implementarii aplicatiei intr-un serviciu unic in lume (potrivit companiei care dezvolta aplicatia), proiectul a fost listat pe platforma de crowdfunding Kickstarter. Mentionam ca aplicatia DailyRoads Voyager a fost dezvoltata initial in Romania inca din anul 2009 si ca din 2012 echipa si-a continuat activitatea mutand operatiunile in Anglia.

 

Aplicatia DailyRoads Voyager numara peste 1mil de descarcari din Google Play (3mil potrivit dezvoltatorilor), a obtinut un punctaj de 4,2 in urma a peste 18.000 de recenzii si poate fi instalata gratuit.

 

Πηγή: Kickstarter