Cumparaturi de sarbatori cu ajutorul robotilor

140

Desi e placut, e tare obositor sa faci cumparaturi cu ocazia sarbatorilor de iarna. Ai atatea magazine de vizitat, toate aglomerate. Cumperi o gramada de cadouri si trebuie sa le porti dupa tine. Dar te-ai invatat, deja, ca tehnologia este alaturi de tine atunci cand ti-e mai greu.

 

Institutul Advanced Telecommunications Research a creat robotii Robovie II pentru a face cumparaturile mai placute. Inainte sa pleci de acasa, scrii o lista de cumparaturi intr-un aparat special. Informatia este transmisa wireless catre robotul de la supermarket. Odata ce ai ajuns la magazin, robotul te intampina si merge cu tine printre rafturi, ajutandu-te sa cumperi ceea ce ti-ai propus. Robovie II iti cara produsele, iti citeste de pe lista ce trebuie sa mai cumperi si chiar iti recomanda produse asemanatoare cu cele pe care le achizitionezi.

 

Daca vrei sa traiesti experienta cumparaturilor in compania robotilor, nu iti ramane altceva de facut decat sa vizitezi orasul Kyoto. In supermarketul Apita Seikadai din Kyoto este testat Robovie II pana in luna martie.