Cum sa iti imbunatatesti securitatea Facebook acum ca posturile vechi se pot indexa

16

Facebook Graph Search a intrat in functiune si poate indexa orice postare, status sau check-in pe care utilizatorii le-au realizat pe contul de Facebook, de la crearea acestuia. Noua metoda de cautare poate reprezenta o problema pentru unii dintre utilizatori, insa exista si solutii. Facebook ofera uneltele necesare pentru a permite utilizatorilor sa isi creeze un cont sigur.

Prima problema care intervine odata cu noul Graph Search este ca toate postarile trecute au acum propria setare de vizibilitate. Totusi, reteaua sociala ofera o optiune care permite setarea vizibilitatii postarilor, toate odata, fara a mai fi nevoie ca utilizatorul sa le seteze individual.

Astfel, pentru a impiedica strainii sa vada orice postare de pe profilul dumneavoastra, exista o optiune care permite setarea vizibilitatii posturilor din Public sau vizibil pentru prietenii prietenilor carora le-ati dat tag in vizibilitate doar pentru prietenii dumneavoastra. Pentru a putea face asta, trebuie sa accesati meniul Privacy aflat in partea dreapta, sus si sa deschideti meniul cascada.

Apoi, trebuie sa apasati pe butonul See More Settings care va va conduce la un meniu de setari mai complexe. Dupa ce ati ajuns in acest punct, veti vedea optiunea “Limit Past Posts”.

Dati click pe acea optiune, iar Facebook va afisa o avertizare prin care veti fi anuntat ca setrile de vizibilitate se vor modifica astfel incat postarile vor fi vizibile doar prietenilor dumneavoastra, dar vor ramane vizibile si prietenilor oricarei persoane careia i-ati dat tag in acele postari. In loc sa apasati pe optiunea tocmai descrisa, faceti click pe “Limit Old Posts”.

Acum, Facebook va va da o alerta de securitate prin care va va avertiza ca aceasta actiune este iremediabila. Nu va faceti griji, puteti action fara grija, Facebook vrea sa va dea impresia ca cealalta optiune este, de fapt, mai buna. Asadar, ignorati mesajul si apasati Confirmare.

Tineti minte, insa, ca aceasta optiune va protejeaza postarile de oamenii pe care nu ii aveti ca prieteni pe Facebook. Prietenii dumneavoastra de pe Facebook vor putea sa caute, inca, printre toate postarile dumneavoastra.

Totusi, exista o metoda prin care va puteti proteja si puteti bloca postarile jenante pe care vrei sa le eliminati. Astfel, in acest caz exista mai multe optiuni. Daca va amintiti exact cand ati facut postarea pe care vreti sa o blocati, puteti sa cautati direct in Timeline si sa ii setati vizibilitatea doar pentru anumite persoane sau sa o stergeti de tot.

Astfel, pentru a modifica setarile de vizibilitate ale postului, dati click pe sageata aflata sub numele dumneavoastra si setati optiunea dorita. Astfel, puteti face postarea vizibila unui anumit grup de prieteni, unei liste sau o combinatie dintre cele doua.

Daca doriti sa stergeti cu totul postarea apasati pe sageata aflata in dreapta sus a a postari si selectati Stergere.

Acum, daca doriti sa va asigurati ca stiti exact cine va poate vizualiza postarile actuale, trebuie sa fiti constienti de cateva lucruri. De fiecare data cand postati orice fel de continut pe Facebook, setarile de vizibilitate raman aceleasi cu cele stabilite de ultima postare a dumneavoastra. Ceea ce inseamna ca daca ultima dumneavoastra postare este setata ca Publica, si urmatoarele vor fi la fel, in caz ca nu modificati setarile. In momentul in care alegeti o anumita setare pentru ultima postare pe care ati facut-o, inseamna, automat, ca aceasta setare se va aplica si viitoarei postari.

Desigur, Facebook a aplicat deja de ceva vreme modificarile descrise mai sus, insa este foarte usor pentru utilizatori sa uite de ele. Acum ca toata lumea poate vedea ce am postat pe Facebook, este foarte bine sa fim constienti sis a ne amintim de aceste setari.

Πηγή: Gizmodo