Cum sa impiedici Google sa iti foloseasca automat fotografia pentru caller ID

  16

  Saptamana aceasta, Google a anuntat ca va incepe sa integreze mai mult serviciile Google+ in sistemul de operare Android. Astfel, imaginile de profil pe care utilizatorii le au pe reteaua sociala Google+ vor fi afisate automat pentru functia caller ID atunci cand efectueaza sau primesc apeluri pe dispozitivele Android.

   

  Aceasta optiune ar putea face legatura cu persoanele abia cunoscute mai usoara si mai placuta, dar unii dintre utilizatorii de smartphone-uri Android s-ar putea sa nu agreeze acest sistem. Vor exista o serie de utilizatori care nu se vor simti confortabil ca imaginea lor de profil sa fie afisata cuiva pe care nu il cunosc bine. Totusi, pentru a evita neplacerile, un site de profil ofera un ghid simplu prin care utilizatorii isi pot seta conturile Google+ astfel incat sa nu permita imaginii de profil sa fie folosita atunci and primesc sau efectueaza apeluri.

   

  Pentru a impiedica Google sa va foloseaca fotografia de profil de pe reteaua sociala Google+ in caller ID tot ce trebuie sa faceti este sa vizitati sectiunea “Phone” din cadrul setarilor de profil Google si sa debifati optiunea “Help people who have your phone number find you on Google services and connect with you” (n.r – “Ajuta oamenii care au numarul tau de telefon sa te gaseasca in serviciile Google si sa se conecteze cu tine”).

   

  Google implementeaza noul sistem de afisare a imaginilor in caller ID mai intai pentru utilizatorii care detin dispozitive cu sistem de operare Android 4.4 KitKat sau mai avansat. Acest lucru inseamna ca va mai dura ceva pana cand aceasta optiune va fi disponibila tuturor.

  Πηγή: BGR