Cum functioneaza Samsung Pay pe Galaxy S6 edge

31

Una dintre functiile pe care Samsung le-a integrat in noile modele din gama Galaxy S este Samsung Pay, propriul sistem de plati mobile dezvoltat de companie. Serviciul va concura direct cu sistemul similar Apple Pay.

 

Samsung Pay nu va fi disponibil imediat pe smartphone-urile Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 edge, insa compania a facut o demonstratie a modului in care functioneaza serviciul in cadrul evenimentului MWC 2015 desfasurat la Barcelona. Se pare ca utilizatorii din America si Coreea vor avea efectiv acces la acest serviciu abia la vara.

 

Pasionatii de tehnologie care stiu cum functioneaza Apple Pay vor remarca imediat similaritatile, dar si diferentele, dintre acesta si Samsung Pay. Unul dintre punctele comune celor doua servicii este ca utilizatorii pot adauga un card in Samsung Pay doar prin intermediul unei fotografii facute cu camera smartphone-ului.

 

Totusi, Samsung Pay are o abordare diferita fata de Apple Pay. In loc ca datele cardului sa apara pe ecran atunci cand utilizatorul indreapta smartphone-ul spre terminal, utilizatorii de Samsung Galaxy S6 si S6 edge vor trebui mai intai sa isi treaca degetul pe partea de jos a ecranului, sa autorizeze fotosirea cardului cu cititorul de amprenta si sa tina dispozitivul aproape de terminal.

 

Iata si un material video care prezinta cum functioneaza Samsung Pay:

 

 

Πηγή: BGR