Cum ar arăta iPhone 8/X dacă Apple ar fi mers pe reţeta aleasă de Nokia pentru 3310?

- Adrian Ungureanu
1120

Am făcut un exerciţiu de imaginaţie vizavi de modelul aniversar pe care Apple ar trebui să-l lanseze pentru a marca 10 ani de istorie iPhone. Nu e ca şi cum versiunea 2017 a lui Nokia 3310 nu ar fi simpatică, dar să spunem că legendarul telefon al începutului acestui mileniu ar fi meritat ceva mai mult efort din partea designerilor de la Nokia şi HMD GLobal.

Ne-am aşteptat ca, în cazul în care Apple ar vrut să aducă un omagiu primului iPhone, după reţeta aleasă de finlandezii, rezultatl să fie amuzant. Am luat “platfoma” vechiului model peste care am suprapus elemente aduse de designerii care au creat diverse concepte de iPhone 8/iPhone X. Dați click pe galerie pentru a vedea originalul şi variantele modificate.

Sper dezamăgirea celor care sperau să facem de râs design-ul primului iPhone, îi anunţăm că nu am reuşit. Deoarece principalele caracteristici ale iPhone-ului nu s-au modificat foarte mult de-a lungul timpului, ne putem da seama că iPhone-ul lansat în 2007 are un design reuşit chiar şi pentru 2017.

L-am întors pe toate părţile şi am încercat să-l caricaturizăm. Oricât am încercat, rezultatul rămâne acelaşi de fiecare dată. Apple a ales cel mai bun design pentru un smartphone de la bun început. Drept urmare, foarte rar au apărut pe piaţă telefoane care să fie mai atrăgătoare decât iPhone-urile.

Poate a mai reuşit Samsung cînd a introdus ecranele dual-edge pe telefoanele sale sau Xiaomi cu al lor Mi MIX, primul telefon cu ecran fără margini care a prins la public şi care a setat un nou trend pentru piaţa smartphone, al cărui design îl adoptă mai toată piaţa.

No posts to display