Cu Skype Translator vei comunica prin subtitrari [video]

28

Echipa Skype a anuntat ca vrea sa rupa barierele de limba in conversatiile in timp real. Astfel, adusi pe scena de CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, in cadrul Code Conference 2014, echipa Skype a vorbit despre cum aceasta platforma se va transforma intr-un comunicator universal, unde vei putea sa vorbesti cu cineva strain in limba ta nativa, iar acesta sa primeasca subtitrarile, si invers.

 

Traducerea nu este chiar in timp real, astfel ca abia dupa ce termini de vorbit incepe sa proceseze pentru ca apoi sa afiseze interlocutorului tau subtitrarea in partea de jos a ecranului. Acest upgrade este in faza de testare si abia de la inceputului anului urmator va aparea oficial pe toate dispozitivele cu Skype. Sa speram ca traducerile nu sunt asemanatoare cu cele de pe Google Translate, totusi.

 

 

Cel putin nu incearca sa dubleze conversatiile.  Ramane insa de vazut daca aceasta idee este realmente utila, avand in vedere ca pe Skype vorbesti cu oameni pe care deja ii conosti si cu care ati stabilit de comun acord un cod de comunicare. Pentru restul oamenilor, exista o limba de circulatie universala. In plus, atunci cand te uiti la un film cu subtitrare, pot sa-ti scape destule detalii.

 

Πηγή: engadget