Cu noua functie Apple iCloud poti verifica online daca iPhone-ul ce urmeaza sa il cumperi este furat

33

Apple a lansat un nou instrument de verificare a provenientei telefoanelor iPhone. Indirect, Apple admite si sustine existenta pietei second-hand (lucru rar printre producatori) si evidentiaza subtil durabilitatea terminalelor produse de companie. 

 

Pagina de verificare online a terminalului necesita introducerea IMEI-ului sau a seriei dispozitivului iPhone, iPad sau iPod si poate fi accesata la aceasta adresa. In urma introducerii unuia dintre codurile mentionate anterior, pagina va va instiinta daca functia “Find My iPhone Activation Lock” este dezactivata si. in consecinta, puteti achizitiona si utiliza dispozitivul fara probleme. In caz contrar, va trebui sa ii cereti vanzatorului sa o dezactiveze. Aceasta noua unealta Apple ii va instiinta pe cumparatori daca exista riscul de a intra in posesia unui terminal obtinut de vanzator pe cai necurate sau daca dispozitivul este o clona. 

 

Procesul de verificare decurge rapid si nu necesita decat un browser instalat pe un dispozitiv conectat la internet. Acest nou serviciu Apple este util mai ales in cazul iDevice-urilor al caror Activation Lock a fost dezactivat “pe jumatate” cu doulCi. Acest hacktool face ca iPhone-urile blocate sa para functionale, dar nu permite conectarea acestora la retelele de comunicatii. Practic, un iPhone doulCi nu va putea fi folosit ca telefon.

 

Πηγή: apple