Cu F.lux dormi mai bine dupa o zi intreaga in fata monitorului

  11

  Daca esti dependent de calculator si petreci mult timp cu ochii in monitor, nu ai ce sa mai faci decat sa iti faci dependenta mai agreabila. Programul F.lux, compatibil cu Mac, Windows, Linux, iPhone si iPad te scapa de mahmureala pe care o simti dupa o zi intreaga petrecuta in fata calculatorului.

  F.Lux elimina lumina albastra pe care o emite ecranul si seteaza luminozitatea in functie de lumina naturala, de momentul in care apune sau rasare soarele in zona in care locuiesti. Astfel, vei putea sa dormi mai bine, nu te va mai durea capul si, cand te vei trezi in mijlocul noptii sa notezi o idee geniala care ti-a venit in vis, nu vei mai fi orbit de lumina puternica a monitorului.

  De cand a fost lansat programul, care este gratis, au aparut o multime de update-uri care sa te ajute sa-ti personalizezi lumina monitorului dupa preferintele tale. Totusi, F.Lux nu este o solutie ideala pentru cei care lucreaza cu culori. Nu era ideal nici pentru vizionarea filmelor, pana la aparitia unui update special pentru filme care modifica lumina fara sa piarda din detaliile imaginilor din film.

  Download: F.lux

  Πηγή: thenextweb