Cronica unui dezastru anuntat: 95% dintre ATM-uri inca ruleaza Windows XP

31

Asa cum s-a mentionat deja de cateva ori, este momentul sa treceti de la Windows XP la o versiune mai noua a sistemului de operare Windows, daca nu ati facut asta deja. Chiar daca Microsoft va continua suportul pentru XP pana in iulie 2015, compania a avertizat ca “eficienta uneltelor antimalware pe aceste sisteme de operare este limitata”. Publicatia de specialitate Bloomberg trage un semnal de alarma important si dezvaluie ca aproximativ 95% dintre ATM-urile bancilor inca ruleaza sistemul de operare Windows XP.

 

Exista si puncte negative, dar si pozitive ale acestei probleme. Partea pozitiva include, noteaza Bloomberg, faptul ca ATM-urile ceva mai avansate vor putea sa isi faca upgrade al sistemului de operare direct prin intermediul retelei. Partea foarte proasta este ca ATM-urile ceva mai vechi vor trebui sa fie upgradate la versiuni mai noi de Windows unul cate unul, pentru ca actualizarea nu se poate face in retea. Acest lucru inseamna ca tehnicienii vor trebui sa mearga la fiecare ATM in cauza pentru a instala sistemul de opeare si sa se asigure ca totul merge bine.

 

“Banca mea foloseste un ATM care pare vechi de 20 de ani, sigur nu va suporta Windows 7”, a spus editorul publicatiei ATM Marketplace. Este clar ca ATM-urile care nu indeplinesc conditiile si sunt prea vechi vor trebui fie scoase complet din uz, fie sa li se modifice componentele pentru a putea rula versiuni mai noi ale sistemului de operare Windows.

 

Πηγή: BGR