Creaza-ti propria aplicatie web la workshopul gratuit de programare Rails Girls

24

Girls, girls, girls, daca vreti sa intrati in lumea programarii si a dezvoltarii web, comunitatea Girls Who Code Romania organizeaza un workshop special pentru voi, cu teorie si practica, la finalul caruia va veti construi propria aplicatie web si veti participa la afterparty-ul workshopului numit Rails Girls.

 

Rails Girls este un workshop gratuit, de 12 ore, dedicat femeilor, in cadrul caruia veti avea ocazia sa invatati ce inseamna dezvoltarea unei aplicatii web cu Ruby on Rails. Pregatirea este asigurata de catre traineri, programatori voluntari locali, iar modelul de invatare presupune ca un trainer sa asiste doua participante. Workshopul este gratuit si este organizat de Girls Who Code Romania, Tech Lounge si Girls in Tech Romania cu ajutorul sponsorului principal 4PSA si al unor companii locale si internationale de top: Adobe Romania, 2Parale, GitHub, Mosaic Works, ColeStreet si TechHub Bucharest.

 

Evenimentul va avea loc pe 30 si 31 mai, la TechHub Bucharest, iar inscrierile se pot face pana pe 23 mai 2014, pe railsgirls.com. Grabiti-va, pentru ca locurile sunt limitate la doar 30 de participante. Daca veti fi selectionate veti fi anuntate pe data de 25 mai 2014.

 

Comunitatea Rails Girls ajuta si incurajeaza femeile sa isi puna ideile in aplicare si sa isi construiasca propriile aplicatii web, oferind workshopuri peste tot in lume. Miscarea a fost fondata in Finlanda, in 2010, si a inceput rapid sa se raspandeasca in jurul lumii. In Romania, Rails Girls va fi prezent pe 30 si 31 mai in urmatoarele orase: Bucuresti, Timisoara si Cluj, iar in luna iunie va avea loc Rails Girls Iasi.

 

Internetul a fost construit de si pentru baieti. Ca fata, de multe ori simti ca iti lipseste vocabularul pentru a-l accesa. Cu Rails pentru fete, dorim sa demistificam lumea aplicatiilor web si sa incurajam femeile sa invete despre dezvoltarea de software si programare. Credem cu tarie ca femeile necesita dobandirea abilitatilor si a limbajului necesar intelegerii acestei lumi a aplicatiilor web, spune Karri Saarinen de la Rails Girls Helsinki.