Creatorii SimCity reconsidera conditia de conexiune la internet pentru joc

20

Desi au avut numeroase probleme odata cu lansarea SimCity, Electronic Arts si Maxis au rezolvat, in sfarsit cea mai mare problema pe care o avea jocul. Astfel, cei mai multi utilizatori pot acum sa ruleze jocul cu mai multa usurinta, iar compania a lansat si un update care are ca scop introducerea de mai mult continut in joc.

Desi au fost aduse aceste imbunatatiri, exista inca utilizatori care insista pentru introducerea posibilitatii de joc offline, iar un post recent de pe blogul SimCity releva ca cei care au dezvoltat acest joc vor face pe plac cererii de mod offline. Astfel, unul dintre oficialii Maxis a declarat intr-o postare pe blog ca firma “are o echipa care este special creata si concentrata pe explorarea posibilitatilor oferite de modul offline”. Totusi, desi se fac cercetari in acest sens, compania nu poate garanta cand si daca posibilitatea de joc offline va fi introdusa. Maxis vede, insa, avantajele permiterii utilizatorilor sa isi viziteze orasele si in mod offline, intrucat aceasta optiune ar putea deschide posibilitatea atingerii unui nou tip de public.

Conditia de conectare la internet pentru a putea juca un joc a devenit o regula in industria de gaming, dar companiile incep sa se confrunte cu dezacordul utilizatorilor. Recent, Microsoft a trebuit sa retraga aceasta conditie in cazul Xbox One dupa ce utilizatorii si-au exprimat unanim parerea negativa.

Probabil ca aceasta conditie de conectare la internet pentru a juca un joc va deveni viitorul, mai ales ca dezvoltatorii de software si de console incearca sa combata pirateria. Totusi, este clar ca utilizatorii care nu sunt de acord cu acest mod permanent online nu vor ceda fara prea multa lupta.

Πηγή: BGR