CoSoSys a inclus functia de Management al Aplicatiilor Mobile pentru iOS

20

CoSoSys a lansat functia de Management al Aplicatiilor Mobile pentru iOS, care este inclusa in solutia de Management al Dispozitivelor Mobile.

Multe companii permit folosirea dispozitivele mobile aduse de catre angajati, iar cea mai populara platforma pentru BYOD (bring your own device) este iOS. Numarul mare de dispozitive mobile conectate la reteaua interna a corporatiilor a adus noi provocari administratorilor IT in misiunea lor de a securiza datele.

Angajatii cer dreptul de a utiliza aplicatiile mobile preferate care ii ajuta in gestionarea sarcinilor, interactiunea cu colegii, mentinerea legaturii cu familia si prietenii, etc. Astfel, administratorii IT se confrunta cu un numar in crestere al aplicatiilor mobile introduse zilnic in retea, circumstante in care gasesc ajutor in solutia de Management al Aplicatiilor Mobile. Avand o privire de ansamblu asupra flotei de dispozitive mobile si al aplicatiilor aferente, posibilitatea de a le gestiona reduce riscurile la care companiile si angajatii sunt expusi.

“Solutia Management al Dispozitivelor Mobile (MDM) a devenit extrem de competitiva, iar focus-ul pe nevoile clientilor nostri a facut acest lucru posibil. Noua functionalitate adaugata la oferta noastra de MDM – Management al Aplicatiilor Mobile pentru iOS – se adreseaza riscurilor asociate cu instalarea si utilizarea aplicatiilor mobile in cadrul retelei companie, fara a perturba productivitatea angajatilor”, a declarat Roman Foeckl, CEO CoSoSys.

Functionalitatea de Management al Aplicatiilor Mobile (MAM), integrata in modulul de Management al Dispozitivelor Mobile pentru iOS din Endpoint Protector, suporta atat aplicatii gratuite cat si platite listate pe iTunes App Store. Aceasta ofera Administratorilor Endpoint Protector posibilitatea de a instala de la distanta, monitoriza, sterge si controla aplicatiile pe dispozitivele iOS gestionate de Endpoint Protector. Suportul pentru aplicatiile proprii ale companiilor va fi disponibil in viitorul apropiat prin intermediul unei actualizari.

Noua functionalitate permite crearea si gestionarea unui Catalog de Aplicatii (gratuite si platite) pentru instalarea imediata sau ulterioara pe dispozitivele mobile si stergerea de la distanta a aplicatiilor gestionate si a datelor asociate acestora. De asemenea, tine evidenta tuturor aplicatiilor instalate si are suport pentru Apple Volume Purchasing Program.

Management-ul Dispozitivelor Mobile este disponibil in sectiunea Live Update cu Endpoint Protector Versiunea 4.3. Clientii au posibilitatea de a opta pentru dispozitiv Hardware sau Masina Virtuala. Solutia de protejare a datelor si securizare a dispozitivelor mobile asigura o protectie completa si proactiva, atat contra amenintarilor din interiorul cat si celor din exteriorul companiei, intr-un mod facil dar extrem de eficient, cu o integrare perfecta si fara restrictii ale Sistemului de Operare.