COSMOTE Romania paseste catre noua era a comunicarii, dominata de tehnologia 4G

16

Astazi, 18 Februarie 2013, Cosmote Romania si-a anuntat cel mai nou serviciu de date oferit (4G LTE) in cadrul unei conferinte la care au luat cuvantul Domnul Stefanos Theocharopoulos, CEO Cosmote Romania & Romtelecom, Domnul Dan Nica, Ministrul pentru Societatea Informationala, Domnul Catalin Marinescu, presedinte ANCOM, Domnul Panos Makris, Chief Commercial Officer Cosmote Romania & Romtelecom si Domnul Lampros Iskos, Chief Technical Officer Cosmote Romania.

Domnul Ministru Nica a dorit sa reaminteasca sprijinul oferit de Guvernul Romaniei pentru eliberare spectrelor de frecventa utilizate de serviciul LTE. Sugestia Domnului Ministru a fost ca serviciile sa fie “dezvoltate rapid, inteligent si raspunsul pietei va fi pe masura“.

Domnul Marinescu a subliniat aportul ANCOM in promovarea concurentei, a felicitat Cosmote Romania pentru serviciile oferite si pentru intrarea pe piata serviciilor 4G si a mentionat ca va testa cu placere serviciile oferite de Cosmote.

ceo cosmote

CEO-ul Cosmote, Domnul Theocharopoulos, afirma ca reteaua de date si serviciile de date oferite de Cosmote la ora actuala sunt cele mai bune si au cea mai mare acoperire din Romania. Desi Cosmote este lider pe piata serviciilor de date si al serviciilor pre-pay, compania isi va continua diversificarea si extinderea portofoliului. 

 

panos makrisPanos Makris, CCO Cosmote & Romtelecom a reamintit faptul ca in anul 2011, Cosmote a fost primul operator care a integrat servicii de date in toate planurile tarifare oferite.

Prioritatea noastra este sa oferim excelenta in experienta de utilizare a tehnologiei 4G atat prin intermediul modemurilor, cat si al tabletelor sau al terminalelor. Prin urmare, toate eforturile noastre vizeaza acest scop. Avem in derulare proiectarea celor mai bune produse bazate pe aceasta tehnologie, in functie de nevoile identificate in piata. Acestea vor fi dezvoltate gradual in perioada imediat urmatoare. Totodata, incepand de astazi si pana la finalul lunii aprilie 2013, pasionatii de tehnologie sunt invitati in magazinul COSMOTE din Baneasa Shopping City Bucuresti pentru a testa serviciile 4G care vor fi disponibile in curand in oferta noastra comerciala”, a adaugat Panos Makris, Chief Commercial Officer, COSMOTE Romania.

 

Lampros-Iskos-CTO-COSMOTE-RomaniaCOSMOTE Romania ofera in prezent cea mai mare viteza 3G, 43,2 Mbps, cu cea mai buna acoperire si nu ne vom opri aici. Reteaua COSMOTE de 43,2 Mbps va fi disponibila in 153 de orase si 900 de localitati din Romania, acoperind 47% din populatie, pana la finalul primului trimestru din 2013. incepand din aprilie 2014, dupa alocarea noului spectru de la ANCOM, serviciul de date oferit prin tehnologia LTE va fi disponibil la capacitate maxima in termeni de calitate si acoperire geografica, in special in zonele cu densitate mare a populatiei. Astfel, reteaua de date a COSMOTE Romania, ce ofera deja cea mai buna viteza, cu cea mai mare acoperire din Romania, va deveni si mai performanta”, a declarat Lampros Iskos, Chief Technical Officer, COSMOTE Romania.

Lampros_Iskos_CTO_COSMOTE_Romania

Tot Domnul Iskos a tinut sa evidentieze ca 4G-ul nu reprezinta un nou serviciu ci o noua tehnologie pentru Cosmote. In aprilie 2014, Cosmote Romania doreste sa ofere un serviciu 4G matur, sa il extinda si in zonele rurale si sa acopere cat mai multe zone “albe”. Serviciul 4G este in momentul de fata o necesitate pentru aplicatiile de video streaming cum este Dolce Mobile TV, serviciu de televiziune via internet, oferit de Romtelecom si Cosmote.

Reprezentantii Cosmote au dorit sa mentioneze ca nu doresc sa intre in “jocul oraselor” cu acoperire. Cosmote doreste sa ofere servicii de calitate, o adevarata experienta 4G, ce va fi disponibila oriunde banda oferita de conexiunea LTE va fi necesara.

 

4g cosmote

Dupa cuvantarile oficialilor am avut ocazia sa testam conexiunea 4G oferita de Cosmote si trebuie sa mentionam ca este primul serviciu care se apropie de performanta promisa, 100Mbps Download, 50Mbps Upload.

In prezent, Cosmote Romania ofera cea mai buna retea de date 3G, cea mai mare acoperire si viteze de pana la 43,2Mbps, iar daca doriti sa va convingeti de performantele conexiunii 4G, o puteti face la Baneasa Shoping City.

Foto: wall-street.ro