Cosmin Bumbut a castigat premiul ”Fotograful Anului” – sectiunea ”Arhitectura” in cadrul Sony World Photography Awards 2015

74

Cosmin Bumbut a fost desemnat ”Fotograful Anului” la sectiunea Arhitectura de juriul celei mai mari competitii de fotografie din lume, Sony World Photography Awards, editia 2015.

 

Bumbut a fost selectat dintr-un grup de peste 87.000 de participanti pentru a participa la categoria ”Professional”, sectiunea Arhitectura, cu seria sa numita “Camera intima”. Lucrarea artistului roman prezinta o serie de imagini realizate in celulele a 35 de inchisori din Romania.

 

Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am castigat pana acum. Ma bucur ca fotografiile din proiectul Camera intima au fost apreciate international, mai ales ca, din 2008, de cand am inceput aceasta serie, m-am intrebat cum va fi primita si inteleasa. Camera intima este un spatiu destinat dragostei si tandretei, dar care anuleaza, in acelasi timp, ideea de intimidate, a declarat Cosmin Bumbut.

 

Seria de fotografii castigatoare va fi expusa in cadrul expozitiei Sony World Photography Awards 2015, din cadrul Somerset House, Londra si va fi publicata in catalogul Sony World Photography Awards 2015.

 

In cadrul aceluiasi concurs, fotograful american John Moore a castigat marele premiu L’Iris d’Or – Fotograful profesionist al anului, pentru lucrarea “Ebola Crisis Overwhelms Liberian Capital”. Moore este corespondent special pentru Getty Images si a lucrat in peste 70 de tari, primind in tecut ”Medalia de Aur Robert Capa”, dar si titlul de ”Fotograful Anului” din partea Pictures of the Year International si a National Press Photographers Association.