Corning a dezvoltat un ecran de protectie asemanator sapphire pentru a feri smartphone-urile de zgarieturi

22

Conform ultimelor informatii din lumea tehnologiei, s-ar putea crede ca ecranele de tip sapphire sunt cea mai noua inovatie in ceea ce priveste proectia smartphone-urilor. Acest lucru nu este neaparat adevarat. Ecranele sapphire sunt mai scumpe si se pot sparge daca utilizatorul scapa smartphone-ul din mana pe asfalt, iar acesta cade pe una dintre laturi. Totusi, recent, Corning a incercat o alta abordare.

 

Compania a initiat un proiect numit Project Phire si a creat un prototip de ecran care este rezistent la socurile cauzate de caderi asa cum se intampla in cazul Gorilla Glass 4, dar are si rezistenta la zgarieturi, similar cu ceea ce ofera ecranele sapphire. Deocamdata firma nu a dat niciun fel de detalii cu privire la tehnologia folosita, insa ecranele vor ajunge la vanzare in viitoarea perioada a acesui an.

 

Corning nu a precizat care ar fi motivul pentru care companiile ar putea fi interesate de ecranele Phire, insa este de notat ca modurile de protejare a gadgeturilor a devenit un capitol important, mai ales ca dispozitivele incep sa aiba ecrane din ce in ce mai mari. Phire ar putea aduce protectia specifica sapphire pe ceasurile inteligente low-cost, iar tehologia ar putea fi utila si pentru gadget-urile cu ecrane mai mari decat cele ale smartphone-urilor.

 

Πηγή: Engadget