Coreenii au facut curatenie la Campionatul Mondial de Sport Electronic

16

Campionatul Mondial de Sport Electronic, eveniment organizat de Federatia Internationala de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF), de Liga Gamerilor Profesionisti (Professional Gamers League – PGL) si sustinut de Romtelecom, in calitate de partener principal, s-a desfasurat in acest week-end, la Sala Polivalenta din Bucuresti. In cadrul evenimentului incheiat duminica, peste 200 de jucatori profesionisti din mai bine de 50 de tari s-au luptat pentru premiile in valoare de 37.000 de euro si titlurile de campioni mondiali.

 

Anul acesta a fost anul Coreei de Sud, care a cucerit tot la competitiile masculine de League of Legends (LoL), unde a invins echipa Olandei, si Alliance of Valiant Arms (A.V.A.), unde membrii echipei Astrick au castigat in fata Thailandei. Valoarea premiilor castigate de cele doua echipe ajunge la 20.000 de euro in cazul LoL, respectiv 13.000 de euro pentru A.V.A.

 

In cazul competitiilor feminine, campionatul de Tekken Tag Tournament 2 a fost castigat de coreeanca Yi Sub Yang, care a invins-o pe reprezentanta Rusiei si a obtinut titlul de campioana mondiala si un premiu in valoare de 2.000 de euro, in timp ce castigatoarea medaliei de aur la Starcraft 2 este Madeleine Leander, din Suedia, cunoscuta in lumea sportului electronic sub nickname-ul MaddeLisk. Aceasta a castigat in fata reprezentantei Frantei si a primit, la randul sau, un cec in valoare de 2.000 de euro”, a declarat Silviu Stroie, presedintele Ligii Gamerilor Profesionisti.

 

In ceea ce priveste clasamentul pe natiuni, Coreea de Sud s-a situat pe primul loc, fiind urmata de Suedia si Rusia.

 

Aproximativ 5.000 de spectatori au fost prezenti la Sala Polivalenta in cele 3 zile de eveniment, pentru a-si incuraja echipa sau jucatorul favorit. De asemenea, in urma unei tombole, spectatorii prezenti la campionat au castigat diverse premii puse in joc de partenerii evenimentului, in valoare totala de peste 7.000 de euro. In cadrul campionatului, pentru prima oara in istoria gaming-ului romanesc, au fost efectuate teste antidoping in colaborare cu laboratorul antidoping de la Bucuresti.

 

Silviu Stroie, primul european ales in conducerea IeSF, ca vicepresedinte

 

In paralel cu competitiile desfasurate la Sala Polivalenta a avut loc in Bucuresti si un simpozion al reprezentantilor federatiilor de sport electronic din mai bine de 50 de state, in urma caruia 9 tari au aderat la Federatia Internationala de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF): Australia, Indonezia, Iran, Kazahstan, Macedonia, Thailanda, Tadjikistan, Tunisia si Ucraina. Astfel, in momentul de fata, circa 50 de tari fac parte din organizatie.

 

Mai mult, tot in cadrul acestui simpozion, Silviu Stroie a fost numit vicepresedinte al Federatiei Internationale de Sport Electronic, fiind primul european ales in conducerea IeSF.

 

Campionatul Mondial de Sport Electronica fost sustinut de Romtelecom, AMD, Coca Cola, D-Link, Eaton, Jerry’s Pizza, Kingston, LikeIT, Logitech, MadCatz, RIN Grand Hotel si Sony.