Convorbirile prin Skype ar putea fi ascultate de „Big Brother”

19

Daca folosesti Skype si te astepti ca nimeni sa nu afle ce vorbesti cu prietenii, va trebui sa-ti schimbi parerea, fiind probabil ca Microsoft sa fie „Big Brother” in acest caz.

Mai multe informatii din piata arata ca Microsoft ar putea sa scaneze convorbirile efectuate pe serviciul Skype din motive de securitate, ceea ce ar afecta intimitatea acestor convorbiri.

Motivul pentru care Microsoft scaneaza cu regularitate continutul mesajelor trimise prin acest serviciu este cautarea oricarui indiciu de frauda, insa nu se stie, deocamdata, ce se intampla cu aceste informatii dupa scanare – sunt stocate sau sunt sterse.

Skype scaneaza automat mesajele instante pentru a identifica mesaje nedorite si pentru a identifica adresele site-urilor care au fost incluse anterior in categoriile spam, frauda sau phishing”, a spus James Blamey, purtator de cuvand al Skype.

Totusi, conform H Security, Microsoft pare sa lase neatinse URL-urile HTTP-urilor, in timp ce scaneaza URL-urile HTTPS-urilor, care sunt, de obicei, linkuri ale site-urilor sigure, si nu site-uri notate ca fiind “spam”.

Aceste informatii arata ca utilizatorii Skype nu se mai pot fi siguri ca mesajele si convorbirile prin acest serviciu sunt „secrete”.

Mai mult, pe langa faptul ca nu este clar ce face proprietarul Skype cu datele colectate din mesajele scanate, nu se stie nici de unde sunt colectate – direct de la client sau cand sunt in tranzit prin servere.

Skype a fost intrebat, la inceputul anului, despre securitatea intimitatii utilizatorilor de mai multe grupuri pentru drepturile civililor, inclusiv de catre Reporteri fara Frontiera.

Πηγή: NetworkWorld