Conexiunea 3G a fost interzisa din nou in Coreea de Nord

28

Coreea de Nord interzice din nou serviciul 3G la o luna dupa ce a permis accesul la acesta. Sistemul de comunicare moderna evolueaza greu in Coreea de Nord, dar macar era un pas inainte. Recent, conducerea tarii a anuntat ca telefoanele mobile nu mai trebuiau predate la granita, atunci cand se intra in tara si, la putin dupa acest anunt, s-a anuntat si permiterea accesului la serviciul de internet mobil de mare viteza in reteaua 3G.

Nu este clar daca presedintele Kim Jong-un a efectuat un acord de achizitionare a unor aplicatii sau hotarase sa ofere putina libertate. Ceea ce este, insa, cert, este ca accesul la reteaua 3G nu mai este posibila pentru turisti si ca toti cei care viziteaza Coreea de Nord si vor sa foloseasca un telefon mobil sunt nevoiti sa cumpere o cartela SIM speciala.

Accesul 3G nu mai este permis pentru turistii care viziteaza DPRK. Cartele SIM pot fi inca achizitionate pentru a efectua apeluri internationale, dar nu este permis accesul la internet”, precizeaza un anunt de pe site-ul Nord Coreean cu informatii pentru turisti.

Dupa moartea tatatului sau, liderul Kim Jong-il, fiul sau, actualul presedinte Kim Jong-un a interzis folosirea telefoanelor mobile in toata Coreea de Nord, timp de 100 de zile, ca semn de doliu. Cei care incalcau aceasta regula primeau statutul de “criminal de raboi”.

 

Πηγή: The Inquirer