Conducatorul BitTorrent va sta 40 de luni la inchisoare

20

Dupa ce a pledat vinovat la acuzatiile care i s-au adus  in acest an, Gregory Cherwonik, conducatorul BitTorrent al grupului iMAGINE, a primit o pedeapsa de 40 de luni de inchisoare si va trebui sa plateasca 15.000 de dolari catre MPAA. Sentinta prin care va sta la inchisoare mai mult de 3 ani este cea mai lunga de pana acum pentru acuzatia de  sharing ilegal de fisiere. Perioada mare la care a fost condamnat reflecta statutul desysop” (n.r – conducator al unui sistem de calculatoare multi-user) al lui Cherwonik in cadrul grupului din care face parte. Ceilalti membri care au fost condamnati au primit pedepse mai usoare, intre 23 si 30 de luni de inchisoare.

Grupul iMAGINE a avut succes pana la sfarsitul anul trecut si este responsabil pentru 41% din toate “piratarile productiilor teatrale audio in limba engleza”, intre semptembrie 2009 si septembrie 2011.

Rechizitoriul procesului a fost obtinut de revista Wired si dezvaluie metodele folosite de iMAGINE. Un membru inregistra cu ajutorul unei camere video imaginea intr-un anumit punct, in tip ce altcineva inregistra sunetul high-quality in alta parte. Pe langa Gregory Cherwonik, doi alti membri care fac parte din iMAGINE au pledat vinovati in acest an pentru acuzatiile de piraterie informatica care li s-au adus.

 

Sursa: The Verge