„Comunitatea viitorului” isi da intalnire la Bucuresti

23

Miercuri, 30 octombrie, Future Communities//Open Innovation Fair, primul targ de inovatie prin tehnologie pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, isi va deschide portile catre publicul larg. Timp de trei zile, tineri inventatori, antreprenori, reprezentanti ai domeniului public si privat si societatii civile vor prezenta idei, solutii si tehnologii implementate la nivel local sau regional sau la nivel de concept.

 

La deschiderea oficiala a targului vor participa Neelie Kroes, Vicepresedinte al Comisiei Europene si Comisar pentru Agenda Digitala, Dacian Ciolos, Comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dan Nica, Ministrul pentru Societatea Informationala si Paul Andre Baran, directorul programului Biblionet si Campionul Digital al Romaniei, care vor vizita proiectele ilustrate.

 

In cadrul Future Communities, bucurestenii pot vedea si testa idei si solutii tehnologice noi pentru categorii ce ne definesc stilul de viata intr-o comunitate precum: educatie, sanatate, agricultura, planificare urbana, administratie financiara, servicii financiare, media si divertisment sau biblioteca. In plus, tineri inventatori, antreprenori sau reprezentanti ai societatii civile, isi expun ideile alaturi de companii si autoritati si vor sustine seminarii pentru vizitatori. Evenimentul isi propune sa genereze dialog intre sectoarele public, privat si civill, ilustrand o comunitate a viitorului in care ideile si solutiile propuse se completeaza una pe alta in beneficiul imbunatatirii vietii oamenilor. Vor fi prezente cele mai importante companii din industrie precum Microsoft, Samsung, Vodafone, Visa sau Apcom Romania (distribuitor autorizat Apple), alaturi de aplicatii si start-up-uri romanesti sau inventatori.

 

Future Communities//Open Innovation Fair include proiecte inovatoare care au schimbat comunitatile din Romania, dar si concepte pilot ce pot fi implementate, precum clase inteligente dotate cu tablete si table interactive sau scoala de muzica online, inovatie tehnologica in sanatate care permite diagnosticarea de la distanta si interventia rapida prin sistemele de telemedicina, modele de case verzi, eficiente din punct de vedere energetic sau sisteme integrate de gestiune si plati online ale institutiilor statului si comunicare cu administratia publica.

 

        Fiecare participant la Future Communities, de la o companie mare la un tanar inventator sau o primarie, vine cu idei, propuneri si proiecte despre cum putem folosi tehnologia pentru a imbunatati viata comunitatilor. La Future Communities nu sunt standuri individuale de prezentare, ci idei si solutii care se completeaza intr-un context comun in care cu totii traim. Start-up-uri, reprezentanti ai societatii civile, biblioteci publice din mediul rural sau autoritati locale si centrale au ocazia de a-si expune ideile si solutiile lor in acelasi loc cu mari companii din domeniul IT&C sau telecom, pentru ca mizam pe inovatie, tehnologie si parteneriat pentru dezvoltarea comunitatilor.” a declarat Paul Andre Baran, directorul programului Biblionet si Campionul Digital al Romaniei.

 

Future Communities// Open Innovation Fair este initiat de programul Biblionet si Ministerul pentru Societatea Informationala, sub Inaltul Patronaj al Guvernului Romaniei si are loc in perioada 30 octombrie – 1 noiembrie la Biblioteca Nationala a Romaniei.

   Accesul publicului larg la Future Communities Open Innovation Fair este deschis de miercuri, ora 12:00 si in restul zilelor de la ora 09:00 pana la ora 18:00.