Companiile de telefonie globale adopta standardul SMS al Google

55

Google incearca sa orienteze sistemul de operare Android de la clasicul sistem de SMS catre un sistem numit Rich Communication Services (RCS). Pentru a face acest lucru, anul trecut a cumparat Jibe Mobile in speranta ca va acccelera procesul.

 

RCS a fost comparat des cu sistemul folosit de Apple pentru iMessage si ofera optiuni ca conversatiile de grup, sharing foto de inalta rezolutie si notificari de citire a mesajelor. Faptul ca firmele de telefonie au hotarat sa adopte si ele acest standard inseamna ca utilizatorii de dispozitive Android vor beneficia de o experienta de mesagerie superioara, peste tot in lume.

 

Operatorii vor putea sa implementeze sistemele in mod propriu sau sa foloseasca platoforma Jibe Mobile, sustin cei de la Google. Grupul GSMA ce reprezinta operatorii sustine ca standardul va fi sustinut de o serie de acorduri formale si ca protocoalele vor fi disponibile si pentru alte sisteme de operare. Google va furniza si o versiune open source care sa functioneze cu versiuni modificate ale Android din China sau de oriunde altundeva.

 

Ramane de vazut ce urmeaza pntru industria de telefonie mobila. Oricum, schimbari par sa se produca si experienta utilizatorilor se va modifica pe parcurs.

 

Πηγή: Engadget