Comisia Europeana amendeaza Microsoft cu 561 milioane de Euro

15

Microsoft are de platit frumusica suma de 561 milioane de Euro pentru promovarea browser-ului Internet Explorer prin metode considerate ilegale de Comisia Europeana.

Mai mult, Microsoft pare sa fie multumita de aceasta solutionare a problemei, compania declarand ca nu va face apel ci se va conforma neconditionat. Microsoft declara ca isi asuma intraga vina pentru aceasta “eroare tehnica”.

Din perspectiva celor de la Redmond, 561 milioane de Euro este o suma acceptabila pentru promovarea unui Browser depasit, care abia schioapata, mult in urma celor oferite de Google si Mozilla. Amenda probabil nu face o gaura in vistieria Microsoft, dar evolutia din ultima perioada a companiei arata dezastruos. Sistemele de operare lansate incomplete, producatorii OEM din ce in ce mai putini si amenzile vor avea un impact semnificativ daca la carma Microsoft nu se vor aseza oameni capabili.

Daca tot vorbim de OEM-uri (Original Equipment Manufacturer), Samsung nu a considerat SUA o piata interesata de tableta lor cu Windows RT, iar acum retrag Ativ Tab si din Germania.

SUrsa: engadget.com