Comisia Europeana aloca 500 de milioane de euro pentru Internet broadband

31

Comisia Europeana (CE) și Banca Europeană de Investiții (BEI) au anunțat că vor aloca 500 de milioane de euro pentru investiții în infrastructura de Internet broadband de pe tot continentul. Evident, vor fi vizate investiții în zonele rurale și în regiunile care duc mare lipsă de conectivitate la internet. 

 

Se va crea un fond de investiții special denumit Connecting Europe Broadband Fund, care include pe lângă instituțiile europene banca germană KfW Bankegruppe, cea italiană Cassa Depositi e Prestiti, de la francezi  Caisse des Depots et Consignations. Fiecare membru va contribui cu minim 100 de milioane de euro la acest fond. 

 

Aceste fonduri vor fi folosite strict pentru invetițiile legate de dezvoltarea infrastructurii de Internet din zonele mai sărace ale Uniunii Europene. Fiecare proiect va fi susținut cu sume între 1 milion de euro și 30 de milioane de euro, în funcție de dimensiunile consorțiului participant și a zonei unde se vor face investițiile. Vor fi finanțate între 7 și 12 proiecte în fiecare an, începând din 2017. Vor fi incluse în prima fază 20 de țări membre ale Comunității Europene. 

 

Comisia Europeană a anunțat recent că va aloca un alt fond de circa 120 de milioane de euro pentru hot-spot-uri WiFi prin toată Europa. Din păcate aici cred că au cam greșit suma, pentru că instalarea este într-adevăr ieftină, dar operarea acestor rețele și mentenanța lor peste an poate duce la sume frumușele în funcție de numărul de hot-spot-uri instalate.

Πηγή: Mobile World Live