Cofondatorul Android Andy Rubin pleaca de la Google

21

Acum aproximativ un an Andy Rubin a incetat sa mai lucreze la sistemul de operare Android si si-a indreptat atentia catre roboti. Recent, Rubin a anuntat ca va parasi complet compania Google.

 

Initial, informatia a fost vehiculata de publicatiile The Information si Wall Street Journal, fiind apoi confirmata si de cei de la Google. Intr-o declaratie oficiala, directorul Larry Page a spus: “Vreau sa-i urez lui Andry toate cele bune in continuare. Cu Android a creat ceva cu adevarat remarcabil care are peste un miliard de fani fericiti. Multumim”.

 

The Information a mai consemnat ca aceasta plecare ar fi cauzata de o problema in structura echipei conduse de Rubin. Zvonurile spun ca James Kuffner va fi cel care ii va lua locul lui Andy Rubin in ceea ce priveste conducerea proiectelor de robotica din cadrul Google.

 

La inceputul lui 2013, Rubin a cedat conducerea Android catre Sundar Pichai, care a primit recent si mai multa putere in cadrul companiei. Inainte sa creeze Android si sa il vanda catre Google, Rubin a fost confondatorul Danger Inc. si a lucrat chiar si pentru Apple sau Carl Zeiss.

 

Se pare ca in viitor Rubin urmareste sa creeze un incubator de start-up-uri care construiesc componente hardware. Ideea este destul de vaga, dar exterm de interesanta. Deocamdata, insa, nu ramane decat sa asteptam sis a vedem cum va evolua situatia.

 

Πηγή: Engadget