Clientii UPC isi pot plati facturile direct de pe smartphone, prin aplicatia mobilPay Wallet

21

Din februarie 2015, clientii UPC Romania isi pot plati facturile pentru serviciile de Internet, televiziune si telefonie direct de pe telefon, prin aplicatia mobilPay Wallet. MobilPay Wallet reprezinta prima platforma completa de plati mobile din Romania, dezvoltata de NETOPIA mobilPay, liderul pietei locale de mobile payments.

 

Prin integrarea UPC in platforma mobilPay Wallet, NETOPIA isi consolideaza portofoliul de clienti din zona de servicii telecom, iar UPC devine primul operator important de televiziune si Internet prin cablu din Romania care introduce platile mobile. Astfel, romanii care folosesc aplicatia mobilPay Wallet si care utilizeaza serviciile UPC, le vor putea plati rapid si simplu, direct de pe smartphone, fara efort sau pasi suplimentari. “Platile din wallet-urile mobile au avantaje clare atat pentru client, care primeste notificarea emiterii facturii pe telefon si cu un singur click o plateste, cat si pentru comerciant, care incaseaza factura intr-un timp mult mai scurt. Ne bucuram ca UPC a ales calea viitorului”, a declarat directorul NETOPIA.

 

Aplicatia mobilPay Wallet a fost lansata prima data in martie 2013 si este disponibila pentru smartphone-urile cu sisteme de operare iOS si Android. Aplicatia poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store. Aplicatia poate fi folosita pentru plati diverse, de la facturi, la reincarcarea cartelelor preplatite sau pentru produse si servicii furnizate de comerciantii parteneri. In 2014, aplicatia mobilPay Wallet a fost integrata in MasterPass, serviciul digital global de la MasterCard, astfel ca utilizatorilor au posibilitatea de a face cumparaturi in afara tarii, de la peste 40.000 de comercianti parteneri.

 

Anul trecut, tranzactiile de pe smartphone si tablete procesate prin platforma mobilPay Wallet s-au dublat fata de anul 2013. Cea mai mare tranzactie procesata prin aplicatie a fost de peste 250 euro, valoare similara cu cea din 2013, procesata pentru facturi de utilitati.