Cisco: Serviciile “Online Video” vor avea doua miliarde de utilizatori casnici, in 2017

20

Serviciile “Online Video” vor ajunge, in 2017, la doua miliarde de utilizatori, urmand sa aiba cea mai mare rata de penetrare dintre serviciile rezidentiale, conform raportului anual Visual Networking Index al Cisco.

Conform raportului, “Online Video” va fi folosit in 81% din gospodarii, comparativ cu 58% in 2012, avand cea mai mare rata medie anuala compusa de crestere dintre serviciile similare (TV si internet), respeectiv 13,2%.

In celasi timp, serviciile “Video on Demand” (VoD) vor fi serviciile TV cu cea mai mare rata de penetrare, ajungand la 402 milioane de utilizatori in 2017, avand in acelasi timp si o rata medie anuala compusa de crestere de 9,4%.

Dintre serviciile mobile utilizate de consumatori, cea mai mare rata de penetrare, de 95% o va avea mesajele SMS in 2017, cand acesta va fi folosit de 4,4 miliarde de personae.

In acelasi timp, cea mai mare rata medie anuala compusa de crestere o va avea serviciul de e-comert mobil, respective de 36%, fiind urmat de serviciul “mobile video”, cu o rata apropiata.

Pe langa SMS, retelele sociale prin echipamente mobile vor avea a doua rata de penetrare in 2017, cand vor fi trei miliarde de utilizatori, reprezentant 65% din total.

Serviciul SMS va avea si pentru afaceri cea mai mare rata de penetrare, cu 537 milioane de utilizatori (95%), in timp ce ce mai mare crestere va fi pentru serviciul “Desktop Video Conference (51,7%), se mai arata in raportul Cisco. Serviciul de mesagerie instantanee va fi folos in afaceri de 703 milioane de personae in 2017, cand vor fi doua miliarde de personae care vor folosi internetul pentru afaceri.