Cisco intra in parteneriat cu CERN pentru a accelera inovatia urmatoarei generatii de sisteme informatice

21

Cisco a semnat un acord de parteneriat cu Consiliul European pentru Cercetare Nucleara (CERN) prin aderarea la CERN openlab, plaftorma dedicata stiintei si parteneriatelor industriale.

 

Cisco si CERN vor folosi echipe dedicate de experti pentru a crea tehnologii de infrastructura cu un grad ridicat de securitate, capabile sa gestioneze cantitatea tot mai mare de date. Misiunea acestora este aceea de a dezvolta idei revolutionare si noi abordari pentru urmatoarea generatie de sisteme informatice. Vor investiga concepte noi bazate pe cea mai noua generatie de hardware, pentru a construi sisteme eterogene si a imbunatati designul si functionalitatea interfetei de retea.

 

CERN openlab le pune specialistilor la dispozitie cadrul necesar pentru a dezvolta tehnologii si prototipuri de ultima generatie in mediul de cercetare al CERN. De asemenea, platforma le ofera acestora posibilitatea de a pregati urmatoarea generatie de ingineri si de a lucra cu tineri talentati din intreaga lume, pe fondul colaborarii CERN cu cele mai importante universitati la nivel global.

 

CERN opereaza cel mai mare complex de cercetare stiintifica in cadrul caruia fizicienii si inginerii cerceteaza structura fundamentala a Universului. Programul, bazat pe acceleratorul de hadroni, presupune colectarea si analizarea datelor de la milioane de senzori. In acest moment, acesti senzori au capacitatea de a produce date la o viteza de un petabyte (echivalentul a aproximativ 20.000 de discuri Blu-ray) pe secunda. Specialistii CERN se asteapta ca acest volum de date sa creasca semnificativ in urmatorul deceniu, ceea ce va duce nu numai la nevoia de a creste capaciatea de procesare si de stocare a datelor, ci si la necesitatea unor abordari noi in domeniul IT.