Chrome va bloca mesajele publicitare Flash incepand cu 1 septembrie

24

Inca din luna iunie, Google a anuntat ca browserul Chrome va fi in curand suficient de avansat incat sa poata bloca continutul care nu este relevant pentru pagina vizitata. Asta inseamna ca firma promitea ca schimbarea va ajuta la evitarea continutului Flash nedorit. Recent, gigantul a anuntat ca Google Chrome va primi un ypdate pe 1 septembrie care va aduce aceasta facilitate utilizatorilor si va avea optiunea de blocare Flash predefinita.

 

Google a recomandat companiilor de publicitate sa se intrepte catre formatul HTML5 pentru a evita ca mesajele lor sa fie blocate. Inlaturarea continutului Flash va permite, cu siguranta, o navigare mai curate, o experienta mai placuta si, de asemenea, o imbunatatire a autonomiei bateriei, intrucat browseul nu va mai consuma atat de multe resurse. Chrome a fost intotdeauna unul dintre browserele care consuma multe resurse, comparativ cu programe similare ca Safari, insa schimbarea pe care Google a introdus-o pare sa vrea sa rezolve macar o parte din acesta problema.

 

Utilizatorii care vor sa activeze noua facilitate oferita de browser trebuie sa viziteze meniul Setari, sa apese pe Show advanced settings, apoi sa caute sectiunea Privacy si sa selecteze optiunea Detect and run important plugin content.

 

Πηγή: Engadget